Euro-150TE Flexy pénztárgép "FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES" információk

2015.02.10 09:03
Tisztelt Pénztárgép Tulajdonos!
 
A Flexy pénztárgépe a napokban újra frissíteni fogja a szoftverét.
A frissítésről lentebb találhat egy összefoglalót videóval és egy részletesebbet a csatolmányban.
 
 
FW frissítéssel kapcsolatos további részletek:
FW frissítést megelőző 5. naptól kezdődően „X” Teljes jelentésnél (napi/havi) és „Z” Napi forgalmi jelentésnél (napi/havi) „ÚJ FW ELÉRHETŐ” üzenet jelenik meg a kijelzőn, alatta a NAV által megadott FW frissítési/telepítési dátummal. Ilyenkor van lehetőség egyéb zárások, jelentések kinyomtatására – napi és havi formátumban is! A frissítési dátum elérkezésekor már csak „Z” Napi zárás (Napi forgalmi jelentés) napi és havi verziója nyomtatható – más jelentés, zárás nem!
 
A FW frissítési dátum elérkezésekor, az alábbi üzenet jelenik meg a kijelzőn:
- amennyiben a gép Napi zárás után van, és Napi nyitást szeretnénk végezni, kiírja, hogy „FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES” (ha a FW letöltési és telepítési dátum között legalább 1 nap eltérés van)
- amennyiben a gép Napi nyitás után van, kiírja, hogy „FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES” – ilyenkor el kell végezni a Napi zárást (napi és havi formátum), azt követően megjelenik az „ÚJ FW ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS SZÜKS.” felirat (ha a FW letöltési és telepítési dátum azonos).
 
Szoftverfrissítés pontjai, ha alapértelmezett beállításokat használ:
Ez a menete, ha Ön az üzembe helyezést követően nem programozta, programoztatta át az alap, gyári beállításokat
Speciális SD kártya nélküli frissítés
 
1.     „Menü Kezelő” billentyű többszöri megnyomása, hogy a kijelző felső sorában „FŐ MENÜ” legyen
Amennyiben még nem készült el a Z Napi forgalmi jelentés NAPI és/vagy HAVI formátuma, azt/azokat ki kell nyomtatni, azt követően folytatódhat a frissítés!
2.     Ezek nyomtatása: Z-üzemmód à Napi forg. zárás à jobbra/balra nyilakkal választás HAVI/NAPI közül à TL KÉSZPÉNZ (és ST RÉSZÖSSZEG), majd folytatás az előző ponttól
3.     jobbra/balra nyilakkal kiválasztjuk, hogy a kijelző alsó sorában „P-ÜZEMMÓD” legyen, majd „TL KÉSZPÉNZ” billentyű megnyomása
4.     „BAL NYÍL” billentyű megnyomása 3x , hogy a kijelző alsó sorában „PTG SW UPGRADE” legyen, majd „TL KÉSZPÉNZ”  billentyű megnyomása
5.     kijelzőn megjelenik „ADATBÁZIST MENT?”, nyomjon „TÖRLÉS”  billentyűt
6.     kijelzőn megjelenik „FOLYTAT?”, nyomjon „ST RÉSZÖSSZEG”  billentyűt
 
7.     Elindul a frissítés folyamata, a kijelzőn “FW FRISSÍTÉS / EURO-150 BOOT VER.”, sárga állapotjelző fény gyorsan villog, a pénztárgép újraindul, kijelzőn: „RENDSZER BEÁLL. MASTER RESET”, a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, majd a villogása befejeződik és újraindul az AEE.
 
8.     Meg kell várni, amíg a zöld állapotjelző fény minimum 30 másodpercig folyamatosan világít, és világítani kezd (pár perccel később) a sárga jelzőfény is, majd „TL KÉSZPÉNZ”  billentyű megnyomása
 
9.     a kijelzőn „MRS FOLYMATBAN…”, utána bizonylat nyomtatódik, majd a kijelzőn „MRS OK KIKAPCSOLÁS”
 
10.  ki kell kapcsolni a pénztárgépet, majd be kell kapcsolni
 
11.  ezt követően a gép használható, Napi nyitás után

 

 

 

Az alábbi hivatkozásra kattintva elolvashatja az Euro-150 TE Felxy típusú online péntztárgép frissítésével kapcsolatos információkat.

 

V0004_FW_tajekoztato.pdf (812946)

 

 

 

.